O privatnosti

Informacije o našem korištenju kolačića

Naša stranica, www.futurehealthbiobank.com/ba/, koristi kolačiće kako bi vas razlikovali od drugih korisnika naše stranice. To nam omogućava da vam pružimo najbolju uslugu tokom pregledavanja naše stranice, ali pomaže nama da poboljšamu stranicu. [Nastavkom pregleda stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.]

Kolačić je mala datoteka slova i brojeva koje pohranjujemo na vaš preglednik ili tvrdi disk vašeg kompjutera ako se slažete. Kolačići sadrže informacije koje se prenose na tvrdi disk računala.


Mi koristimo sljedeće kolačiće:

Strogo potrebni kolačići. To su kolačići koji su potrebni za rad naše web stranice. Oni uključuju, na primjer, kolačiće koji vam omogućuju da se prijavite u sigurna područja naše web stranice, koristite košaricu ili koristite usluge e-naplate.

Analitički / kolačići performanse. Oni nam omogućavaju da prepoznamo i evidentiramo broj posjetitelja i da vidimo kako se posjetitelji kreću po našoj web stranici kada je koriste. To nam pomaže poboljšati način na koji naša web stranica radi, na primjer, osiguravajući da su korisnici lako pronašli ono što traže.

Funkcionalni kolačići. Oni se koriste da vas prepoznaju kad se vratite na našu web stranicu. To nam omogućava da personaliziramo naš sadržaj za vas, pozdravimo vas i zapamtimo vaše preference (na primjer, vaš izbor jezika ili regije).

Ciljani kolačići. Ovi kolačići će snimiti vaše posjete na naše web stranice, stranice koje ste posjetili i veze koje ste slijedili. Mi ćemo koristiti ove informacije kako bi naše web stranice i oglašavanje prikazano na njima više odgovaralo vašim interesima. Također, možemo podijeliti ove podatke s trećim stranama za tu svrhu.

Možete pronaći više informacija o pojedinim kolačićima koje koristimo i svrhe za koje ih koriste u tablici u nastavku:

Kolačić Ime Svrha Više informacija

[Kolačić je važan za našu stranicu zbog ][Kolačić nam omogućava: ]:

[Procjenu veličine naše publike i korištenje uzoraka.]

[Pohranite informacije o vašim preferencama, i tako nam omogućite da prilagodimo našu stranicu i pružimo vam ponude u skladu sa vašim pojedinačnim interesima.]

[Ubrzava vaše pretrage.]

[Prepoznaje vas kada se vratite na stranicu. ]

[Omogućava da koristite našu stranicu tako da vam iskustvo pregleda bude pogodno, na primjer, omogućava vam da pohranite stavke u elektronskoj košarici između posjeta. Ako se registrirate ili ispunite online formu, mi ćemo koristiti kolačiće za pohranjivanje vaših podataka tokom trenutne posjete, ali i za sve buduće posjete pod uslovom da kolačić nije izbrisan u međuvremenu.]

[Imajte na umu da treća osoba (uključujući, na primjer, reklamne mreže i davatelja vanjskih usluga kao što su usluge web analiza prometa) mogu također koristiti kolačiće, nad kojima nemamo kontrolu. Ovi kolačići će vjerovatno biti analitički/ kolačići performanse ili kolačići za targetiranje]

Vi možete blokirati kolačiće aktiviranjem postavke na Vašem pregledniku koja vam omogućava da odbijete instalaciju svih ili nekih kolačića. Međutim, ako koristite postavke svog preglednika za blokiranje svih kolačića (uključujući osnovne kolačiće) možda nećete moći pristupiti svim dijelovima naše stranice.

Osim osnovnih kolačića, svi drugi kolačići ističu nakon.