Outlook - Screening test novorođenčeta

Svi budući roditelji žele zdravu budućnost za svoju djecu i omogućiti im sve potrebno u početku života. Sa screening testom novorođenčeta, možete testirati nekoliko genetičkih stanja koja se mogu razviti u prvih nekoliko mjeseci života. Naš Outlook screening test pružit će vam uvid u genetičku predispoziju za sljedeća stanja:

Intolerancija na laktozu
Celijakija
Gorak okus
Gluhoća izazvana lijekovima

Screening test novorođenčeta je jednostavan i pristupačan način da provjerite da li vaše dijete ima povećan rizik od razvijanja nekog od navedenih stanja u životu, te se možete pripremiti za eventualne medicinske/prehrambene potrebe u budućnosti.

Preuzmite brošuru

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kako se radi Outlook test?

Odaberite Outlook test uz pohranu matičnih ćelija

Vaš uzorak krvi pupčanika se prikuplja nakon porođaja i šalje se u naše laboratorije

Provest ćemo Outlook test iz male kapljice krvi pupčanika i dostaviti vam rezultate poštom.

Or

Poručite svoj Outlook test online, ili kontaktirajte naš tim za brigu o korisnicima

Uzmite bris unutrašnje sluznice obraza

Pošaljite nam uzorak i dobit ćete rezultate poštom

Or

Informacije o Outlook testu

Pogledajte kako se izvodi Outlook test ako poručite set za uzimanje brisa. Ne zaboravite da Outlook test možete odabrati kao dio vašeg paketa za pohranu matičnih ćelija krvi pupčanika!

Informacije o Outlook testu

Intolerancija na laktozu

Ovo je čest problem koji se može razviti u bilo kojoj dobi, a odnosi se na probavu laktoze koja se nalazi u mlijeku životinja i mliječnim proizvodima. Osobe sa intolerancijom na laktozu ne mogu razgraditi dva šećera koje zovemo glukoza i galaktoza zbog smanjene proizvodnje enzima, laktaze. To može uzrokovati razvoj bakterija u probavnom sistemu.

Celijakija

Također poznata kao intolerancija na gluten, celijakija je prilično česta i može se razviti i dijagnosticirati u bilo kojoj dobi. Tanko crijevo postaje preosjetljivo na gluten, uzrokujući upalu i nemogućnost apsorpcije važnih hranjivih tvari. To dovodi do probavnih problema i niza drugih simptoma. Hrana koja je okidač uključuje pšenicu, ječam i raž u tjestenini, kolačima, žitaricama, hljebu i nekim umacima.

Gorak okus

Gorak okus uzrokovan je osjetljivošću na sastojke s gorkim okusom koji se nazivaju glukozinolati, a nalaze se u kupusu, brokuli, klicama i drugom povrću iz grupe kupusnjača. Osobe koje imaju povećanu osjetljivost poznati su kao “degustatori”. Prisutnost ove genetske osobine može odrediti da li je vjerojatno da će netko imati povećan gorak okus kao odgovor na određenu hranu.

Gluhoća izazvana lijekovima

Poznato je da određena vrsta antibiotika – aminoglikozidi – uzrokuje oštećenje unutarnjeg uha. Neka djeca nose mitohondrijsku mutaciju koja ih predisponira za ozbiljan gubitak sluha nakon samo jedne doze tih antibiotika. Provjera genetskih varijanti ova četiri stanja može značiti da se, ako se simptomi razviju, stanje može dijagnosticirati i liječiti brže.