Pravila privatnosti

Future Health Technologies Limited ("mi", "nas" i "naši") predano štiti i poštuje vašu privatnost.

Ova Izjava o privatnosti (zajedno s našim Uvjetima korištenja web stranice i svim drugim dokumentima koji se odnose na njega) postavlja temelje na kojima će vaši privatni podaci, ili oni koje nam ustupite, biti prikupljeni i obrađeni. Molimo vas da pažljivo pročitate sljedeće kako biste razumjeli naše stavove i postupke u vezi s vašim osobnim podacima i kako ćemo ih tretirati. Posjetom www.futurehealthbiobank.com/ba/ prihvatate i pristajete na radnje opisane u ovim Pravilima o privatnosti.

Za potrebe Zakona o zaštiti osobnih podataka,1998. godine (Zakon), kontrolor podataka je Future Health Technologies Limited. Registrirani smo u Engleskoj i Walesu pod brojem tvrtke 04431145, a naše sjedište je: 10 Faraday Building, Nottingham Science and Technology Park, University Boulevard, Nottingham NG7 2QP, Velika Britanija. Naš PDV broj je GB 84746 3203.

Akreditovani smo od strane britanske regulatorne agencije za lijekove i medicinska sredstva. Broj našeg certifikata je 0083/00/00 / 0-04.

Posjedujemo HTA licencu. Broj naše licence je 22503.


Podaci koje možemo tražiti od vas

Možemo prikupiti i obraditi sljedeće podatke od vas:

Informacije koje nam vi date. Možete nam dati vaše podatke tako što ćete ispuniti obrazac na našoj stranici www.futurehealthbiobank.com/ba/ (naša web stranica) ili u razgovoru sa nama putem telefona, e-maila ili na neki drugi način. Ovo uključuje podatke koje dajete prilikom [registracije na našu stranicu], pretplate na naše usluge, kada tražite proizvod, postavljate pitanja u vezi s proizvodom ili uslugom, poručite informativni paket na našoj stranici, pretplatite se na e-bilten, naručite proizvod ili uslugu na našoj stranici i kada prijavite problem na našoj stranici. Podaci koje nam omogućite mogu sadržavati vaše ime i prezime, kao i ime drugog roditelja, adresu (uključujući naziv ulice, grad, poštanski broj i zemlju), e-mail adrese roditelja, telefonske brojeve, podatke o kreditnoj kartici u slučaju da naručite proizvod ili uslugu na našoj stranici, bebin predviđen datuma rođenja, vaše rodilište, kako ste čuli za nas, dodatne informacije koje možemo tražiti od vas; ukoliko prijavite problem sa našom stranicom, kopiju našeg dopisivanja ukoliko nam se obratite, informacije koje možemo tražiti u svrhu anketiranja za istraživanje (koje neće biti obavezne), detalje o transakcijama koje se obavljaju preko naše stranice i ispunjenje vaše narudžbe, detalje o posjetama našim stranicama (uključujući, ali ne ograničavajući se na, promet podataka na lokaciji, blogove i druge komunikacijske podatake, bilo da je to potrebno za vlastite potrebe naplate ili drugo) i sredstva kojima se pristupa, i bilo koje druge informacije koje ste nam dali ispunjavajući obrasce na našim stranicama (uključujući bilo kakve dodatne informacije koje su potrebne u trenutku registracije za korištenje naše stranice, pretplate na naše usluge, slanje materijala ili traženje daljnjih usluga.

Informacije koje prikupljamo o vama. S obzirom na svaku vašu posjetu našoj stranici možemo automatski prikupljati sljedeće podatke:

tehničke informacije, uključujući adresu internetskog protokola (IP) koja se koristi za povezivanje računara na internet, vaše podatke za prijavu, verziju i vrstu preglednika, postavke vremenske zone, vrstu i verziju plug-in preglednika, operativni sistem i platforme;

informacije o vašem posjetu, uključujući puni Uniform Resource Locator (URL) u, kroz i iz naše stranice (uključujući datum i vrijeme); proizvodi koje ste gledali ili tražili; vrijeme odgovora stranice, download pogreške, dužina posjeta određenim stranicama, informacije interakcija stranice (kao što su pomicanje, klikovi mišem), te metode koje se koriste za pregledavanje dalje od stranice i bilo koji telefonski broj koji se koristi za poziv naše službe za korisnike.

Informacije koje prikupimo od drugih izvora. Ako koristite bilo koju drugu web stranicu sa kojom djelujemo i druge usluge koje pružamo, možemo dobiti informacije o vama. [U ovom slučaju ćemo vas informisati kada se prikupe ti podaci da bi se mogli podijeliti interno u kombinaciji s podacima prikupljenim na ovoj stranici.] Mi također usko surađujemo s trećim stranama (uključujući, na primjer, poslovne partnere, kooperante u tehničkim odjelima, plaćanje i dostavu, reklamne mreže, pružatelje usluga za analitiku, pretraživanje informacije usluga, kreditne preporuke agencije), i možemo na taj način dobiti informacije o vama.


Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće koji će vas razlikovati od drugih korisnika naše web stranice. To nam pomaže da vam pružimo ugodno iskustvo prilikom pregledavanja naše web stranice, ali i da poboljšamo našu stranicu. Za detaljne informacije o kolačićima koje koristimo i namjene za koje ih koristimo posjetite O privatnosti.


Kako koristimo informacije

Koristimo informacije koje posjedujemo o vama na sljedeće načine:

  Informacije koje nam omogućite. Ove informacije ćemo koristiti:

 • da obavljamo svoje obaveze koje proizilaze iz ugovora sklopljenih između vas i nas, te da vam pružimo informacije, proizvode i usluge koje ste zatražili od nas;
 • da vam pružimo informacije o ostalim proizvodima i uslugama koje nudimo a koji su slični onima koje ste već kupili ili se raspitivali o njima;
 • da vam pružimo, ili dopustimo odabranim trećim stranama da vam omoguće informacije o proizvodima i uslugama za koje smatramo da će vas možda zanimati. Ako ste postojeći klijent, mi ćemo vas kontaktirati samo elektroničkim putem (e-mail ili SMS) u vezi informacija o proizvodima i uslugama koji su slični onima koji su bili predmet vaše prethodne kupovine ili pregovora o kupovini. Ako ste novi kupac, tamo gdje smo dozvolili odabranim trećim stranama da koriste vaše podatke, mi (ili oni) ćemo vas kontaktirati putem elektroničkih sredstava samo ako ste pristali na to. Ako ne želite da koristimo vaše podatke na ovaj način, ili da proslijedimo vaše podatke trećim stranama u marketinške svrhe, molimo označite odgovarajuće mjesto na obrascu na kome prikupljamo podatke;/li>
 • da vas obavjestimo o promjenama naših usluga;
 • da osiguramo da je sadržaj na našim stranicama prikazan na najučinkovitiji način za vas i za vaše računalo.
 • Informacije koje prikupimo o vama. Ove informacije ćemo koristiti:

 • za administraciju naše stranice i unutrašnje poslove, uključujući i rješavanje problema, analize podataka, ispitivanja, istraživanja, statističke i anketne svrhe;
 • da poboljšamo našu stranicu kako bi se osiguralo da je sadržaj prikazan na najučinkovitiji način za vas i za vaše računalo;
 • da vam omogućimo da sudjelujete u interaktivnim značajkama naše usluge, kad se odlučite da to učinite;
 • kao dio našeg napora da zadržimo sigurnost naše stranice;
 • za mjerenje ili uvid u učinkovitost oglašavanja prema vama i drugima, te za dostavljanje relevantnih oglasa za vas;
 • da ponudimo prijedloge i preporuke za vas i druge korisnike naše stranice o proizvodima i uslugama koje vama ili njima mogu biti zanimljive.
 • Informacije koje dobivamo od drugih izvora. Možemo kombinovati ove informacije s informacijama koje nam vi omogućite i informacijama koje mi prikupimo o vama. Možemo koristiti ove informacije i kombinirane informacije u svrhu gore navedenog (ovisno o tipu informacija koje primamo).

Objavljivanje vaših podataka

Možemo podijeliti vaše osobne podatke sa bilo kojim članom naše grupe, što obuhvata naše podružnice, naš krajnji holding i njegove podružnice, kako je definirano u odjeljku 1159 Zakona o trgovačkim društvima UK, 2006.

Možemo podijeliti vaše podatke sa odabranim trećim stranama, uključujući:

 • [poslovne partnere, dobavljače i kooperante za obavljanje bilo kojeg ugovora u koji ulazimo s [njima ili] vama.
 • Analitiku i pružatelje tražilice koji nam pomažu u poboljšanju i optimizaciji naše stranice.
 • [kreditna preporuka agencije za svrhu procjene Vaše kreditnog rezultata kada je to naš uvjet za ugovor s vama.]]

Možemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama:

Ako Future Health Technologies Limited ili gotovo sva njegova imovina pripada trećoj strani, u tom slučaju će njihovo posedovanje vaših ličnih podataka predstavljati podatke o kupcima i biće jedan dio prenesene imovine;

Ako smo dužni otkriti ili podijeliti vaše osobne podatke kako bi bili u skladu s bilo kojim zakonom ili kako bismo proveli ili primijenili naše uvjete korištenja ili uvjete opskrbe i druge sporazume; ili radi zaštite prava, vlasništva ili sigurnosti Future Health Technologies Limited, naših potrošača, ili trećih lica. To uključuje razmjenu informacija s drugim tvrtkama i organizacijama za potrebe zaštite od prijevara i smanjenja kreditnog rizika.

Ako smo obavezni po zakonu, bez obzira da li zakonska ili ugovorna obaveza proizilazi iz statuta, ugovora ili naših obaveza prema regulatornim organima.


Gdje pohranjujemo vaše privatne informacije

Sve informacije su pohranjene na našim sigurnim serverima. Sve platne transakcije se vrše sigurnim serverima.

Podaci koje prikupimo od Vas mogu se prenijeti i pohraniti na destinaciji izvan Europskog Ekonomskog Tržišta ("EEA"). Te podatke može obrađivati osoblje izvan EEA koje radi za nas ili za nekog od naših dobavljača. Takvo osoblje se bavi, između ostalog, ispunjenjem vaše narudžbe, obradom vaših podataka o plaćanju i pružanju usluga. Slanjem vaših privatnih podataka, slažete se sa prenosom, pohranom ili preradom. Poduzet ćemo sve potrebne korake kako bi se osiguralo da se s vašim podacima postupa na siguran način i u skladu s pravilima o privatnosti.

Nažalost, prenos podataka putem interneta nije u potpunosti siguran. Iako ćemo se potruditi da sačuvamo vaše osobne podatke, ne možemo garantirati za sigurnost vaših podataka objavljenih na našim stranicama; svaki prenos je na vlastitu odgovornost. Nakon što primimo vaše podatke, koristit ćemo sve napore kako bismo spriječili neovlašteni pristup (uključujući korištenje zvučnog zida, DMZ, zaštita šifre i druge mjere).


Vaša prava

Imate pravo zatražiti da ne obrađujemo vaše osobne podatke u marketinške svrhe. Mi ćemo vas obavještavati (prije prikupljanja podataka) ako namjeravamo koristiti vaše podatke ili ako namjeravamo objaviti vaše podatke bilo kojoj trećoj strani. Možete ostvariti svoje pravo da spriječite takvu obradu označavanjem pojedinih polja na obrascima koje koristimo za prikupljanje podataka. Također možete ostvariti to pravo u bilo koje vrijeme tako da nam se obratite na info@fhbb.com.

Naša stranica može, s vremena na vrijeme, sadržavati linkove sa web-mjesta naših partnera i saradnika. Ako slijedite link bilo koje od ovih stranica, imajte na umu da ove web-stranice imaju vlastita pravila o privatnosti te da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost za takva pravila. Molimo provjerite njihova pravila prije slanja osobnih podataka na ovim web-stranicama.


Pristup informacijama

Zakon vam daje pravo na pristup informacijama koje imamo o vama. Vaše pravo na pristup može se koristiti u skladu sa zakonom. Svaki zahtjev za pristup može koštati £ 10 da zadovolji naše troškove ali će vam pružiti pojedinosti o informacijama koje čuvamo o vama.


Promjene pravila o privatnosti

Sve moguće promjene koje mogu nastati u skladu sa ovim pravilima u budućnosti će biti objavljene na ovoj stranici a po potrebi ćemo vas obavijestiti putem e-maila. Molimo vas da stranicu posjećujete češće kako biste vidjeli ažuriranja ili promjene pravila privatnosti.


Kontakt

Pitanja, komentari i zahtjevi u vezi privatnosti su dobrodošli, te ih treba uputiti na info@fhbb.com.