Martina Beta Lakoma

Неодамна одвоивме време да разговараме со клиентите на Future Health Biobank; Martina Beta Lakoma. Martina е по потекло од Чешка и живее во Лондон повеќе од 16 години со своето семејство. Martina работела со деца во најголем дел од својот живот и е специјализирана за помагање на оние со посебни потреби. Martina ја користеше услугата за колектирање на папочната врвца за нејзината убава ќерка Amy во јуни 2013 година.

На кој начин прв пат слушнавте за банка за матични клетки?

Јас прв пат слушнав за банката за матични клетки од пријателка кој ја користела услугата пред многу години. Таа ми препорача да сочувам матични клетки и така, кога забременив, ја истражував оваа тема на интернет.

Зошто одлучивте да сочувате матични клетки од папочна врвца?

Во текот на мојата кариера работев со многу сериозно болни деца, како и со оние со посебни потреби, па така складирањето на матичните клетки за моето бебе изгледаше како вистинска работа, бидејќи никогаш не знаеме какво би било нивното здравје во иднина. За нас, сочувувањето на матични клетки беше како осигурителна полиса за нашето бебе. Многу луѓе ги земаат осигурителните полиси за работи како што се телефони и автомобили, но изгледа дека забораваат да го осигураат најскапоценото нешто што го имаат, нивното дете.

Првично дали имавте било каква загриженост?

Да. Постојат неколку компании кои нудат услуги за собирање на матични клетки од папочната врвца, но постојат различни методи за складирање и обработка. Како резултат на тоа, јас направив многу истражувања за да се осигурам дека го избрав најдобриот метод за складирање на матични клетки за моето дете.

Зошто ја одбравте Future Health Biobank?

Ја избрав Future Health бидејќи ми понудија најпосакуван процес на складирање и ја имав најдобрата цена за моето семејство.

Дали ќе ја препорачате банката за матични клетки Future Health на вашите пријатели и семејството?

Ќе ја препорачам Future Health.

Доколку можете да ја опишете Future Health во три збора кои би биле тие?

Безбедност, Задоволувачки и лесен процес