Η κοιλιοκάκη χαρακτηρίζεται από ευαισθησία στη γλουτένη και είναι το πιο κοινό αυτοάνοσο νόσημα, από το οποίο ταλαιπωρείται 1 / 200 ανθρώπους ανά τον κόσμο

Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στους σπόρους δημητριακών, στο κριθάρι και στη σίκαλη και είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φαγητά που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο. Όμως κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αποκτήσουν υπερευαισθησία στην παρουσία γλουτένης, η οποία οδηγεί σε μη φυσιολογικές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του λεπτού ενέτερου. Η αντίδραση αυτή μπορεί να προκαλέσει διάρροια, μη φυσιολογικό πρήξιμο, κράμπες, ναυτία και σε μερικές περιπτώσεις σε διακοπή της ανάπτυξης. Μακροπρόθεσμα η κοιλιοκάκη προκαλεί βλάβη στο λεπτό έντερο, στο τμήμα δηλαδή του πεπτικού συστήματος που απορροφά τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού.

coeliac-disease

Έλεγχος για κοιλιοκάκη

Το Outlook εξετάζει εάν το μωρό σας έχει γονίδια που σχετίζονται με την ανάπτυξη κοιλιοκάκης. Σκοπός της εξέτασης είναι να πληροφορήσει τους γονείς σχετικά με τη φυσική τάση του μωρού τους να αναπτύξει μία τέτοια πάθηση.

Τα γονίδια που ελέγχονται βρίσκονται στην περιοχή HLA (ανθρώπινο λευκοκυτταρικό αντιγόνο) του γονιδιώματος μας (χρωματόσωμα 6). Εντός της περιοχής υπάρχουν δύο ομάδες γονιδίων. Τα DQ2 και DQ8, τα οποία είναι τα γονίδια που ευθύνονται για την ανάπτυξη κοιλιοκάκης σε πάνω από το 95% των περιπτώσεων.

Η εξέτασή μας για την κοιλιοκάκη, το Outlook, προσφέρει σε εσάς τους γονείς έναν εύκολο και ανώδυνο τρόπο να ανακαλύψετε εάν το παιδί σας έχει τη διάθεση να αναπτύξει αυτή την πάθηση. Αυτή η γονιδιακή εξέταση μπορεί να εκτελεστεί πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Αυτό το σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν εύκολα να διαχειριστούν την πάθηση με σωστή διατροφή.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κατάλογο των υπηρεσιών μας, απλά ζητήστε ένα φυλλάδιο

Θέλετε να παραγγείλετε το νεογνικό προσυμπτωματικό έλεγχο;

Σας παρακαλούμε να επισκεφτείτε τη σελίδα με τις τιμές μας προκειμένου να πληροφορηθείτε για τις επιλογές πληρωμής και τον τρόπο παραγγελίας το πακέτο υπηρεσίας

Γιατί να μας επιλέξετε