Uspešno obezbedjivanje uzorka za lečenje SCID

Future Health je uspešno poslao još jedan uzorak u jednu od vodećih bolnica na Bliskom istoku za lečenje teške kombinovane imunodeficijencije. Transplantacija je izvedena 20. Januara, u pitanju je beba dečak, a svi preliminarni testovi pokazuju da se njegovo stanje poboljšava nakon postupka.

Teška kombinovana imunodeficijencija je primarni imuni nedostatak. Ovo obično dovodi do pojave jednog ili više ozbiljnih infekcija u prvih nekoliko meseci života. Ove infekcije mogu biti opasne po život, uključuju upale pluća, meningitis ili infekciju krvotoka. SCID je rezultat imunog sistema tako visoko inficiranom da se smatra gotovo da nema. Pacijenti ponekad nemaju izbora nego da žive svoje živote u apsolutno sterilnom okruženju. U nekim mestima u svetu jedan na svakih 2500 dece će naslediti SCID.

Srećom, porodica je sačuvala matične ćelije njegove sestre u Future Health-u po njenom rođenju pre 3 godine. Sada imaju šansu da njihov sin dobije tretman koji mu je potreban da bi živeli pun i srećan život. Naše misli su sa porodicom i želimo da se beba brzo i potpuno oporavi.