Krv pupčane vrpce je fantastičan izvor matičnih ćelija

Ove jedinstvene ćelije se izoluju iz pupčane vrpce odmah nakon rođenja vaše bebe. Ove ćelije su poznate i kao „naivne“ u imunskom pogledu te izazivaju ređe i blaže sporedne efekte u odnosu na matične ćelije uzetih iz drugih izvora. Posebna prednost ovih ćelija je njihova sposobnost da se konvertuju u ostale vrste krvnih ćelija, kao što su recimo bela krvna zrnca.

Ovaj tip matičnih ćelija specifično nazivamo hematopoeznim matičnim ćelijama; Hematopoezne matične ćelije imaju vitalnu ulogu u tretmanu brojnih bolesti krvi poput leukemije. Do danas je u svetu izvedeno više od 35,000 transplantacija hematopoeznih matičnih ćelija i njihov broj i dalje raste.

Trenutno postoji više od 85 različitih medicinskih stanja koja se mogu tretirati primenom matičnih ćelija pupčane vrpce, uključujući karcinome krvi (leukemiju). Anemija i talasemija se rutinski tretiraju transfuzijom matičnih ćelija koja se trenutno smatra najboljom opcijom lečenja. Future Health Biobank omogućava korišćenje uzoraka u Americi, Evropi i Srednjem Istoku.

  • Dostupne opcije obrade
  • Krv pupčanika se može koristiti za lečenje 85 različitih medicinskih stanja
  • U svetu je izvedeno više od 35,000 transplantacija hematopoeznih matičnih ćelija
  • Šansa koja se pruža jednom u životu
  • Jednostavna i neinvazivna procedura

#Činjenica

Preko 4.500 transplatacija pupčane krvi svake godine

Opcije plaćanja

Svesni smo činjenice da beba zahteva dodatne troškove pa u skladu sa tim svim svojim korisnicima nudimo različite opcije plaćanja, uključujući odloženo beskamatno plaćanje.

Pomoć i savet