Kordon Kanı Kök Hücresi: Olası bir kalp rahatsızlığı tedavisi

Amerikan Kalp Derneği tarafından yayınlanan ve dolaşımda olan bir araştırmasın'daki yeni bir çalışma, göbek kordonu kök hücrelerinin kalp hastalığını tedavi etmek için kullanılabileceğini gösteriyor.

Bu benzersiz çalışma, kök hücrelerin kalp yetmezliği olan hastalarda kalp kası işlevini artırdığını gösterdi.

18-75 yaşlarındaki 30 hasta (hepsi kalp yetmezliği geçirmişti) karşılaştırmak için IV ile infüze edilmiş göbek kordonu kök hücreleri veya plasebo kullanıldı.Tüm kök hücreler sezaryen sırasında sağlıklı insan plasentasından alındı. Çalışma muhabiri Fernando Figueroa, bulgular üzerine yorum yaptı.

Bulgularımız bizi cesaretlendirdi, çünkü bu durum bu korkunç ihtimalle karşılaşan bir grup hasta için invaziv olmayan, umut verici yeni bir tedavinin yolunu açabilirler

Fernando Figueroa. M.D., Los Andes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Profesör 

Çalışma sırasında göbek kordonu kök hücreleri IV infüzyon yoluyla kalp kasına eklendi. Sonuçlar, hastaların kalp kası işlevinde ve yaşam kalitesinde belirgin düzelmeler yaşadıklarını ortaya koymaktadır.Test herhangi bir olumsuz yan etkisi olmaksızın kalbin kan pompalama yeteneğinde sürekli ve "önemli" gelişmeler olduğunu kanıtladı - Organ nakilleri ve kan nakli sırasında hastalarda bağışıklık komplikasyonları gelişmesi yaygın bir durumdur, ancak bu çalışma bunların hiçbirini göstermedi.

Standart ilaç temelli rejimler kalp yetmezliğinin kontrolünde optimal olmayabilir ve hastalar sıklıkla mekanik ventriküler yardımcı cihazlar ve kalp transplantasyonu gibi daha invazif tedavilere geçmek zorunda kalırlar

Jorge Bartolucci M.D., Hücre'den hücre için kardiyolog ve Los Andes Üniversitesi'nde Profesör 

Göbek kordonu kök hücreleri mevcut, erişilebilir ve etik kaygılardan yoksun. Bu onları kemik iliği veya embriyonik kök hücrelere karşı cazip bir alternatif yapar. Kalp yetmezliği dünya çapında yaklaşık 37 milyon kişiyi etkiliyor ve hastaların % 50'si tanıdan beş yıl sonra ölme ihtimalleri yüksek. Bu yeni çalışma, etkili bir tedavi için heyecan verici bir imkana ışık tutuyor.

Amerikan Kalp Derneği haberi veya @HeartNews Twitter'da bu konuyla ilgili daha fazla haber okuyun.