Dr Robert Thomas

MPharm, PhD

Savjetnik za istraživanje i razvoj

Dr Robert Thomas je vodeći član tima za istraživanje biološke proizvodnje pri Univerzitetu Loughborough, kao i priznati farmaceut.

Nakon perioda istraživanja modela jetre dobivene iz tkiva, on je dobitnik stipendije za specijalizaciju za rad na razvijanju procesne nauke i proizvodne mogućnosti za terapije regenerativne medicine zasnovane na matičnim ćelijama.

On je trenutno pomoćnik direktora EPSRC, Centra za inovativnu proizvodnju za regenerativnu medicinu pri Centru za biološki inžinjering Loughborough Univerziteta.

Tracy Thomas

Savjetnik/babica

Tracy Thomas je radila u zdravstvenoj njezi od 1989. godine u različitim ulogama koje podržavaju žene i porodice. Počela je sa svojom karijerom babice 1999. godine. Nakon kraćeg vremena u državnom Zavodu za zdravstvo odabrala je da radi neovisno kako bi se u potpunosti mogla posvetiti profesiji babice, osiguravajući podršku klijentima u njihovim pojedinačnim izborima, te kako bi bila uz njih kod njihovih porođajnih iskustava. 

U 2007. godini Tracy je učestvovala u uspostavljanju i radu privatnog centra za porode, tako da su žene sa manjim rizikom imale izbor za porod izvan bolnice u objektu koji vode babice. Nastavila je raditi na mjestu glavne babice u porođajnom centru, pored angažmana u Future Healthu kao porođajni savjetnik.

Tracy je veoma posvećena razmjeni informacija tako da porodice mogu napraviti izbore koji su zasnovani na adekvatnim informacijama. Ona ima i lične interese u prikupljanju matičnih ćelija i njihovom pohranjivanju, jer posjeduje vlastito iskustvo sa bliskim članovima njene porodice u smislu kako ova nevjerovatna procedura može napraviti razliku u kvaliteti života jedne osobe.

Dr Mark Atkins

MBBS MSC

Klinički savjetnik

Dr Atkins je diplomirao medicinu pri King's College London 1986. godine i radio je u oblasti kliničke virologije od 1990. godine. 

Podučavao je osnove mikrobiologije u Kardifu prije preseljenja u London, kako bi kompletirao specijalizaciju virologije pri Royal Free bolnici i St Mary's bolnici.

Proveo je 4 godine u istraživanju antiviralne rezistencije kod HIV infekcije prije prelaska na rad u kliničkim ispitivanjima antiviralnih lijekova za liječenje hroničnog hepatitisa B.

Vratio se u Nacionalni zdravstveni sistem 2002. godine i od tada radi za Imperial College Healthcare Trust kao konsultant virolog. Njegova glavna interesovanja u istraživanjima se odnose na izradu eseja iz molekularne dijagnostike i liječenju hroničnog virusnog hepatitisa.

Dr Susan G Shawcross

BSc (Hons) MSc PhD AIIRSM CBiol FSB

Naučni saradnik

Dr Sue Shawcross ima počasne kvalifikacije, doktorat iz oblasti genetike, kao i magistarski iz oblasti radijacijske biologije, te je stipendist Udruženja biologa.

Ona je postdoktorski saradnik za istraživanje i voditelj laboratorije pri Grupi za oporavak i regeneraciju nerava, te je zamjenica predsjedavajućeg medicinskog fakulteta (glavni kampus) Odbora za biosigurnost pri Univerzitetu u Manchesteru.

Njeni interesi istraživanja su usmjereni na upotrebu mezenhimalnih matičnih ćelija (MSC) za regeneraciju i oporavak čvrstih tkiva. 

Dr Shawcross je angažovana i ima uspješnu saradnju sa Astra Zeneca, Smith and Nephew Healthcare i Johnson and Johnson Healthcare.

Njen rad sa Future Healthom je usmjeren na upotrebu mezenhimalnih matičnih ćelija iz pupčane vrpce i dentalne pulpe mliječnih zuba za oporavak nerava.

Lady Roche

Etičar

Lady Roche je trenutno član Etičkog komiteta pri bolnici Charing Cros. Ona je obavljala funkciju predsjedavajuće Etičkog komiteta bolnice Cromwell, te je također bila član Etičkog komiteta u bolnici Chelsea i Westminster u periodu od 1995-2005.

Dr Athanasios Zomas

Konsultant hematolog

Dr. Athanasios Zomas je konsultant hematolog pri univerzitetskoj bolnici Attikon u Atini. Karijera ga je odvela u Veliku Britaniju gdje je obavljao nekoliko visokih pozicija pri odjelima hematologije u bolnici Royal Marsden i bolnici St George’s, London.

Pomoć i savjeti