Pohrana matičnih ćelija krvi pupčane vrpce

Krv pupčane vrpce je nevjerovatan izvor matičnih ćelija

Ove dragocjene ćelije se jednostavno izoluju iz pupčane vrpce jednom kada je vaša beba sigurno porođena. Matične ćelije nađene u krvi pupčane vrpce su poznate i kao naivne ćelije, što u osnovi znači da tek treba da se specijalizuju i postanu specifični tip ćelija. Dobrobit ovih ćelija ogleda se u njihovoj jedinstvenoj sposobnosti da se diferenciraju u druge krvne ćelije, kao što su bijele krvne ćelije, za potrebe regenerativne terapije.

Ove matične ćelije nose naziv hematopoetske matične ćelije; Hematopoetske matične ćelije igraju vitalnu ulogu u tretmanima oboljenja vezanih za krv, kao što je leukemija. Korištene su u centrima širom svijeta za preko 35,000 transplantacija i ovaj broj konstantno raste.

Trenutno se oko 85 različitih stanja može tretirati matičnim ćelijama, uključujući kancere krvi, na primjer leukemija. Anemija i talasemija se također rutinski tretiraju transfuzijom matičnih ćelija i generalno se ovaj vid tretmana smatra za najbolji. Banka matičnih ćelija Future Health je pustila uzorke za tretmane u Sjedinjene Američke Države, Evropu i Bliski Istok.

  • Dostupne metode obrade uzoraka
  • Krv pupčane vrpce trenutno se koristi za tretmane preko 85 različitih stanja
  • Preko 35,000 transplantacija je urađeno sa hematopoetskim matičnim ćelijama
  • Prilika koja se pruža jednom u životu
  • Jednostavna, neinvazivna procedura

#Činjenica

Svake godine se uradi preko 4,500 transplantacija krvi pupčanika

Opcije plaćanja

Dajemo Vam mogućnost plaćanja bez kamata do 12 mjeseci. Za više informacija o načinu plaćanja pozovite 0800 222 32

Pomoć i savjeti