Krv pupčane vrpce je nevjerovatan izvor matičnih ćelija

Ove dragocjene ćelije se jednostavno izoluju iz pupčane vrpce jednom kada je vaša beba sigurno porođena. Matične ćelije nađene u krvi pupčane vrpce su poznate i kao naivne ćelije, što u osnovi znači da tek treba da se specijalizuju i postanu specifični tip ćelija. Dobrobit ovih ćelija ogleda se u njihovoj jedinstvenoj sposobnosti da se diferenciraju u druge krvne ćelije, kao što su bijele krvne ćelije, za potrebe regenerativne terapije.

Ove matične ćelije nose naziv hematopoetske matične ćelije; Hematopoetske matične ćelije igraju vitalnu ulogu u tretmanima oboljenja vezanih za krv, kao što je leukemija. Korištene su u centrima širom svijeta za preko 35,000 transplantacija i ovaj broj konstantno raste.

Trenutno se oko 85 različitih stanja može tretirati matičnim ćelijama, uključujući kancere krvi, na primjer leukemija. Anemija i talasemija se također rutinski tretiraju transfuzijom matičnih ćelija i generalno se ovaj vid tretmana smatra za najbolji. Banka matičnih ćelija Future Health je pustila uzorke za tretmane u Sjedinjene Američke Države, Evropu i Bliski Istok.

  • Dostupne metode obrade uzoraka
  • Krv pupčane vrpce trenutno se koristi za tretmane preko 85 različitih stanja
  • Preko 35,000 transplantacija je urađeno sa hematopoetskim matičnim ćelijama
  • Prilika koja se pruža jednom u životu
  • Jednostavna, neinvazivna procedura

#Činjenica

Svake godine se uradi preko 4,500 transplantacija krvi pupčanika

Opcije plaćanja

Dajemo Vam mogućnost plaćanja bez kamata do 12 mjeseci. Za više informacija o načinu plaćanja pozovite 0800 222 32

Pomoć i savjeti