Proces prikupljanja matičnih ćelija

Kako to izgleda?

Prikupljanje matičnih ćelija je veoma jednostavan proces u kojem se ove jedinstvene ćelije uzimaju iz placente i pupčane vrpce nakon porođaja. Zatim se ćelije šalju u laboratoriju na provjeru i pripremaju se za pohranjivanje.

6 jednostavih koraka pohranjivanja matičnih ćelija vaše bebe

Korak 1
Zatražite besplatni informacioni paket

Zatražite besplatni informacioni paket na www.futurehealthbiobank.ba ili pozovite 0800 222 32 i poslat ćemo vam paket putem pošte ili emaila. Preporučujemo vam da materijal detaljno pročitate i ukoliko imate bilo kakvih pitanja rado ćemo vam odgovoriti i pomoći vam.

Korak 2
Ispunite i pošaljite zahtjev za pohranjivanje

Da potvrdite narudžbu jednostavno ispunite zahtjev za pohranjivanje i pošaljite nama u elektronskoj formi ili tvrdoj kopiji. Pozvat ćemo vas da dogovorimo detalje plaćanja inicijalnog pologa za odabranu uslugu.

Korak 3
Finalizacija usluge

Nakon uplate, dobijate transportni paket za uzimanje uzorka. Kada stigne na vašu adresu, čuvajte ga blizu torbe koju nosite sa sobom u bolnicu da dan poroda.

Korak 4
Veliki dan

Kada veliki dan stigne samo se trebate sjetiti da ponese set za uzimanje uzorka sa sobom u bolnicu.

Korak 5
Porođaj i uzimanje uzorka

Nakon uspješnog poroda, medicinsko radnici uzimaju uzorak i krv majke i spremaju u set za transport.

Korak 6
Zatražiti kurira

Nakon što je set za transport spreman, pozovite nas (između 08:00-20:00, 7 dana u sedmici) na 0800 222 32 kako bismo poslali kurira za preuzimanje uzorka. Mi ćemo obezbjediti kurira koji će preuzeti set i dostaviti u naše laboratorije.

Spremni da odaberete paket?

Razumijemo da dolazak bebe zahtjeva i određene izdatke, te zbog toga nudimo plan plaćanja na 6 ili 12 mjesečnih rata bez kamata.

Najčešće postavljena pitanja

Ko će uzeti uzorak?

Zdravstveni radnik treba da uzme uzorak krvi i tkiva u bolnici.

Kako se prikupljaju matične ćelije iz pupčane vrpce?

Prikupljanje matičnih ćelija iz pupčane vrpce je jednostavna, neinvazivna procedura.
Nakon što ste dogovorili pohranjivanje matičnih ćelija sa našim timom, poslat ćemo vam set za uzimanje uzorka na vašu kućnu adresu. Set se mora čuvati na sigurnom dalje od direktnog izvora toplote i blizu torbe koju nosite sa sobom bolnicu.

Kada dođe do porođaja, ponesite set sa sobom u bolnicu i obavijestite zdravstvene radnike. Nakon uspješnog porođaja, zdravstveni radnici uzimaju uzorak matičnih ćelija iz pupčane vrpce. Ovo je veoma brza i neinvazivna procedura i neće oduzeti previše vremena prije vašeg prvog susreta sa bebom. Zdravstveni radnik će spremiti uzorak u predviđeni set.

Sve što je dalje potrebno jeste da nas vi ili vaš partner pozovete da organizujemo prezimanje seta. Uzorak se dostavlja u laboratorije u Nottinghamu i tu će biti procesiran i pripremljen za pohranjivanje. Naš tim za brigu o korisnicima će vam javiti kada stignu rezultati vašeg uzorka.