Adnan i Dženana

Adnan i Dženana Đulbić, Ajšini roditelji. Ajša je rođena 04.04.2015 u Sarajevu gdje i živimo.

Kako ste čuli za pohranu matičnih ćelija?

Prije nego sam ostala trudna, supruga i mene zanimalo je na koji način možemo zaštiti našu djecu. Dosta naših poznanika odlučilo se na pohranjivanje matičnih ćelija, stoga smo i mi počeli istraživati koja banka ima najbolju opciju za nas.

Zašto ste odlučili da ćete pohraniti matične ćelije Vaše bebe?

Razmišljali smo o budućnosti naše porodice i odlučili smo se na pohranu matičnih ćelija. Kao što narodna izreka kaže: „Za ne daj Bože...“

Da li ste u početku bili zabrinuti u vezi cijele procedure pohrane?

Nakon što su nam u Future Healthu objasnili na koji način će uzorak biti uzet i pohranjen i da to neće škoditi mojoj bebi, zabrinutost je nestala. Moja doktorica koja je vodila trudnoću i savjetnica iz Future Healtha, bile su velika podrška i oslonac kroz cijeli proces.
Imali smo brojne razgovore sa timom Future Healtha, i dosta pitanja na koja su oni bili i više nego spremni da odgovore do u detalje, kako bi osigurali da smo u potpunosti razumjeli cijeli postupak i uslugu pohrane.

I kako ste prevladali zabrinutost?

Nakon razgovora sa timom Future Healtha, zabrinutosti nije bilo.

Zašto ste odabrali Future Health?

Suprug i ja smo dosta istraživali ali Future Health je imao najbolju i najkvalitetniju ponudu. Odlučili smo se za pohranu u Future Healthu nakon razgovora sa njihovim savjetnicima i sa našom doktoricom.

Da li biste preporučili Future Health Biobank drugima?

Da, naravno.

Ukoliko biste trebali opisati Future Health Biobank sa 3 riječi, koje bi to riječi bile?

Povjerenje, iskustvo, sigurnost