Mubera i Mersim

Mubera Mahmutovic, medicinska sestra iz Bihaća. Moja kćerka Amina je rođena 16.11.2011. u Sarajevu.

Kako ste čuli za pohranu matičnih ćelija?

Za pohranu matičnih ćelija sam čula dok sam bila trudna, na jednoj tv emisiji ,te sam još dodatno istraživala na internetu.

Zašto ste odlučili da ćete pohraniti matične ćelije Vaše bebe?

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, jako sam se bojala za život svoje bebe te sam odlučila da pohranim matične ćelije da bi dodatno osigurala zdravlje i život svog djeteta. Moja je sreća bila potpuna kada je moja starija 15-godišnja kćerka dobila mlađu sestricu.

Da li ste u početku bili zabrinuti u vezi cijele procedure pohrane?

Niisam se ni najmanje brinula jer mi je prije i za vrijeme poroda sve bilo detaljno objašnjeno.

I kako ste prevladali zabrinutost?

Moje su misli i brige bile vezane za sam čin porođaja ali ne i za uzimanje uzorka matičnih ćelija. Bilo je bitno da porođaj dobro prođe i da moje dijete bude sigurno.

Zašto ste odabrali Future Health?

Pored toga što sam čitala o Future Healthu i pohrani matičnih ćelija, i moj ginekolog je predložio pohranu matičnih ćelija. Od još nekoliko doktora sam čula preporuke za Future Health i tada sam i odlučila.

Da li biste preporučili Future Health Biobank drugima?

Naravno da bi, ustvari to i radim. Moje iskustvo sa savjetnicima u Future Healthu je divno. Jako su ljubazni i spremni da na sva pitanja daju konkretne i detaljne informacije.

Ukoliko biste trebali opisati Future Health Biobank sa 3 riječi, koje bi to riječi bile?

Teško je sa 3 riječi opisati to što sam ja doživjela. Mogu reći da su proces učinili jednostavnim i učinkovitim. Tim Future Healtha koji je u kontaktu sa roditeljima je srdačan, zrači toplinom i sigurni su u to što rade, te to prenesu i na majke. Jednostavno nema mjesta dilemi i brigama.