Službena izjava u odgovoru na istragu Cryo-save AG od strane švicarskog Federalnog ureda za javno zdravstvo (FOPH)

Vjerovatno ste vidjeli neke od nedavnih izvještaja u vijestima o Cryo-save AG i objavu švicarskog Federalnog ureda za javno zdravstvo da su predmetom istrage zbog neovlaštenog premještanja jedinica pupčane vrpce iz Švicarske u Poljsku.

Nakon ovih izvještaja kontaktirani smo od strane smo više zabrinutih klijenata, kako vlastitih, tako i onih Cryo-save-a, želeći potvrditi status pohranjenih uzoraka.

U Future Healthu, vjerujemo u transparentnu komunikaciju kako bi naši postojeći i budući klijenti bili dobro informisani i kako bi prepoznali našu odgovornost pružanja informacija o tome gdje su uzorci pohranjeni u bilo kojem trenutku.

Šta nas to zapravo odvaja od drugih:

Naše iskustvo

Sa radom smo počeli u maju, 2002 godine, nakon 3 godine opsežnih istraživanja i priprema. Naša 17-godišnja historija dovela nas je do toga da budemo druga najveća banka pupčane krvi u Europi, s tim da se svake godine sve više porodica odlučuje na pohranu u Future Healthu. Do danas smo pohranili 190 000 uzoraka matičnih ćelija za više od 75 000 porodica.

Future Health financijski je jaka kompanija, u privatnom vlasništvu i oslobođena od institucionalnog duga, upravlja profitabilnim i održivim dugoročnim poslovnim modelom.

Naše akreditacije

Mi smo jedna od najcjenjenijih svjetskih banaka pupčane krvi, te poslujemo u dvije jake i stabilne države - Velika Britanija i Švicarska. Naše brojne akreditacije pokrivaju sve ključne tačke u procesu pohranjivanja uzoraka matičnih ćelija: prikupljanje uzorka, testiranje, obrada, pohranjivanje, distribucija, uvoz, izvoz, visoke standarde kvalitete i osiguranje kvalitete.

Redovito podliježemo revizijama i inspekcijama, a najnovije revizija bila je početkom mjeseca od strane HTA (Human Tissue Authority). Pored toga, često poduzimamo vlastite interne provjere kako bismo osigurali kontinuirano poštivanje i izvrsnost naših procesa.

Naše ustanove

Dvije ustanove u Velikoj Britaniji i Švicarskoj su u našem privatnom vlasništvu i njima direktno upravljamo, što nam omogućava da ostanemo na čelu tehnologije matičnih ćelija. Naši najsavremeniji pogoni rade prema GMP standardima, gjde svaki skladišni prostor koristi sistem za praćenje u stvarnom vremenu, s iskusnim naučnicima u pripravnosti za rješavanje bilo kojeg neočekivanog problema.

Jedinstven plan za krizne situacije a

Future Health osiguravajuća komapanija

Kao garanciju u slučaju insolventnosti, osnovali smo „Future Health Guarantee Company“ (FHGC) kao financijski neovisan dio naše organizacije koji će omogućiti da svaki uzorak koji pohranimo ostane u potpunosti zaštićen. Da bismo to osigurali, kada pohranimo uzorak vašeg djeteta, jednostavno prebacimo dio vaše naknade za pohranu na FHGC. To stvara sigurni fond koji bi se mogao koristiti u budućnosti za nastavak daljnjeg čuvanja uzorka vašeg djeteta u drugom kriogeničnom skladištu sa sjedištem u Velikoj Britaniji s kojim imamo ugovor. Ovo postrojenje u potpunosti je licencirano od strane HTA (Human Tissue Authority), te možete biti sigurni da će uzorak biti pohranjen do isteka preostalog roka vašeg ugovora.

Naša transparentnost

Pozivamo sve naše klijente da u bilo koje vrijeme dođe u naše ustanove - bilo da je to Nottingham, Velika Britanija ili Chatel-St-Denis, Fribourg, Švicarska. Bit će nam zadovoljstvo provesti vas kroz kompaniju, tako da možete iz prve ruke biti svjedok svih naših postupaka. Također, stojimo na raspolaganju da vam u svakom trenutku predočimo lokaciju vašeg uzorka, samo je potrebno da nam upit pošaljete putem lokalnog ureda Future Health u vašoj državi.

<

Službenu izjavu preuzmite ovdje