Dr Robert Thomas

MPharm, PhD

Советник за истражување и развој

Dr Robert Thomas е лидер на истражувачкиот тим за био-производство при Универзитетот Loughborough како и регистриран фармацевт

По период на истражување и развој на модели на ткиво развиени од црниот дроб, тој беше награден со Стипендија за развој на процесот на наука и производствени капацитети на клетки базирани на терапии со регенеративна медицина

Тој е моментално вонреден директор на EPSRC Центарот за Иновативно производство за регенеративна медицина, со седиште во Центарот на Loughborough University за биолошки инженеринг

Tracy Thomas

Советник за Акушерство

Tracy Thomas работи во Здравството од 1989 година поддржувајќи ги жените и семејствата во различни улоги. Ја започнува акушерска кариера во 1999 година и по одреден период во NHS, продолжува да работи самостојно со цел да ја искуси акушеријата во потполност, со зајакнување на клиентите преку поддршка на нивните индивидуални избори и контрола на нивните сопствени искуства

Во 2007 година, Tracy го олеснува управувањето со приватниот центар за пораѓање со низок ризик, здрави жени да можат да се пораѓаат надвор од болницата во установа која е под водство на акушерството. Таа продолжува со својата улога како раководител во Центарот за Акушерство паралелно со нејзината посветеност кон Future Health како нејзин советник за бабици

Tracy работи со страст, споделувајќи информации со семејствата за избор на здраствени услуги. Нејзините лични интереси лежат во собирање и складирање на матични клетки кои преку нивното семејство имаат искуство во подобрување на квалитетот на животот, што може да обезбеди една таква едноставна процедура

Dr Mark Atkins

MBBS MSC

Клинички Советник

Dr Atkins е квалификуван во медицината од Кралскиот колеџ во Лондон во 1986 и работи во областа на клиничка вирусологија од 1990 година

Обучен е по Општа Микробиологија во Кардиф пред да се пресели во Лондон за да ја финалзира својата специјалистичка обука за вирусологија во Royal Free Болница и болницата St Mary

Поминал 4 години во истражување на антивирусен отпор кај ХИВ пред да замине да работи на клинички испитувања на антивирусни лекови за третман на хроничен хепатитис Б.

Се враќа во NHS во 2002 година и работи за Imperial College Healthcare NHS Trust како консултант по вирусологија од тогаш. Негови главни интереси во истражувањето се развој на молекуларни дијагностички анализи и третман на хроничен вирусен хепатитис

Dr Susan G Shawcross

BSc (Hons) MSc PhD AIIRSM CBiol FSB

Истражувачки соработник

Dr Sue Shawcross поседува Почесна диплома, Докторат од областа на генетиката како и магистерски труд во радијациона биологија и е член на Здружението за биологија

Таа е научен-докторки соработник и лабораториски менаџер на Групата за поправање и регенерација на нервите и заменик-претседател на Комитетот за медицинска биологија на Универзитетот во Манчестер

Нејзините истражувачки интереси се фокусирани на употребата на мезенхимални матични клетки (MSCs) за обнова на цврсти ткива и нивна регенерација

Dr Shawcross е ангажиран во многу успешни соработки со Astra Zeneca, Smith and Nephew Healthcare и Johnson & Johnson Healthcare

Нејзината работа со Future Health е фокусирана на употреба на папочната врвца и опаѓачки матични клетки од дентална пулпа за репарација на нервите

Lady Roche

Етичар

Lady Roche е член на Комитетот за Етика во Charing Cross болницата. Беше претседател на Комитетот за Етика во Cromwell болницата, а исто така имаше позиција во Комитетот за Етика во Chelsea and Westminster болниците периодот помеѓу 1995 и 2005 година

Dr Athanasios Zomas

Qualifications

Консултант Хематолог

Dr Athanasios Zomas е консултант хематолог во Attikon University болницата во Атина. Неговата кариера го однесе во Велика Британија на служење на неколку високи позиции во Одделот за Хематологија во Royal Marsden болницата и St George болницата во Лондон

Помош и совети