Матични клетки од папочна крв

Крвта од папочна врвца е фантастичен извор на матични клетки

Крвта од папочната врвца содржи уникатни матични клетки наречени хематопоетски матични клетки; HSCs. Овие специјализирани клетки можат да се репродуцираат во видовите на клетки пронајдени во крвта. Ова значи дека тие можат да ги третираат крвните болести опасни по живот, како леукемијата, анемијата и таласемијата. До денес има повеќе од 85 различни болести кои може да се третираат со HSC од крв од папочна врвца.

Како резултат на HSC во крвта од папочната врвца се особено чисти поради тоа што во суштина останале по раѓањето на вашето бебе, ова ги прави многу пожелни за употреба во трансплантација на матични клетки, бидејќи тие може да се трансплантираат со помалку негативни ефекти од другите форми на лекување со матични клетки . Тие исто така нудат поголеми шанси за совпаѓање со членовите на семејството од клетките добиени од други извори.

Собирањето и складирањето на овие матични клетки за вашето дете е можност еднаш во животот што е без ризик, клетките се собираат само откако вашето бебе е родено и папочната врвца е намалена. Ова ве уверува дека ништо од оваа постапка не е опасно за вас или вашето бебе.
Future Health Biobank ослободи примероци од крв од папочна врвца за третман во САД, Европа и Блискиот Исток. Овие примероци се користат за лекување на состојби како што се Фанкониевата анемија, тешка комбинирана имунодефициенција (SCID) и бета-таласемија.

  • FHT е најголемата банка за матични клетки на Обединетото Кралство со чување на повеќе од 140.000 примероци од папочна врвца, што е повеќе од сите други банки во Велика Британија во комбинација
  • Присуство во 75 земји, со канцеларии во повеќе од 39 земји во светот
  • Единствената банка во светот која поседува два објекта за обработка и складирање на матични клетки од папочна врвца
  • Банка за матични клетки од папочна врвца со најмногу акредитации во Велика Британија
  • Ослободени 90 примероци за трансплантација / терапии во Европа, Средниот Исток и САД

#FactFile

Постојат над 4.500 трансплантации со матични клетки папочна крв секоја година

Опции за плаќање

Ние разбираме дека има бебе е скапо време, и затоа нудиме низа опции за исплата, вклучувајќи ги и плановите за плаќање без надомест.

Помош и совет