Gary Bateman

Неодамна одвоивме време да разговараме со клиентите на Future Health Biobank; Gary Bateman и неговата сопруга Suzanne. Gary веќе повеќе години работи во медицинската професија. Gary и жена му Suzanne ја користеа нашата услуга за колектирање на папочната врвца со нивниот прекрасен син Thomas во јули 2015 година.

На кој начин прв пат слушнавте за банка за матични клетки?

Јас прв пат слушнав за банка за матични клетки од прирачник за татко-да-бидам.

Зошто одлучивте да ги чувате матичните клетки на вашето бебе?

Откако ги прочитав информациите од прирачникот за татко-да- бидам, направив некои дополнителни истражувања за научните достигнувања на матичните клетки и регенеративната медицина. Чувствував дека овој скапоцен извор на матични клетки е премногу вреден за да се отфрли и почувствував дека е неопходен чекор за да го осигурам идното здравје на нашето бебе.

Првично дали имавте загриженост во врска со постапката?

Првично бевме загрижени дека процесот на собирање може да се меша во процесот на породувањето, како и мала загриженост во врска со цената на услугата.

И како ги надминавте овие проблеми?

Поминавме извесно време за да дискутираме за нашите грижи со гинекологот акушер, членовите на персоналот во нашата болница, како и тимот за грижа за корисници на Future Health Biobank. Сите тие ги намалија нашите грижи Што се однесува до цената, кога ќе ги разгледате потенцијалните придобивки на услугата, тоа е вредно за парите.

Зошто ја одбравте банката за матични клетки Future Health?

Јас работев на Универзитетот во Нотингем претходно со Roger Dainty, докторат за банката за матични клетки Future Health. Бев исто така импресиониран од услугата за клиентите и локалната природа на компанијата.

Дали ќе ја препорачате Future Health на некој друг?

Да, без сомнение.

Ако можете да ja опишете Future Health со 3 збора, кои би биле тие?

Грижа, професионалност и сигурност.