Priya Khetani

Неодамна одвоивме време за да разговараме со клиентите на Future Health Biobank; Priya Khetani, која ја одбра колекцијата на матични клетки од папочната врвца кога таа беше бремена со бебето Neeva.

На кој начин прв пат слушнавте за банка за матични клетки?

Кога за прв пат забременив, мојата тетка ми ги споменаше услуги за сочувување матични клетки. Таа неодамна ја има користено услугата за своето бебе и најтопло препорачува да се сочуваат матични клетки.

Зошто сте одбрале да сочувате матичните клетки од папочната врвца?

По препорака од мојата тетка, мојот сопруг и јас поминавме многу време во истражување на процесот и одлучивме дека сочувувањето на матични клетки изгледаше како вредно инвестирање. Чувствувавме дека ни беше дадена оваа единствена можност сега да направиме нешто за да помогнеме да се зачува иднината на здравјето на нашето бебе, па затоа решивме дека тоа е дефинитивно една од оние ситуации каде што "подобро се изненади" навистина е вистина.

Првично дали имавте било каква загриженост?

Не сакав да кажам дека повеќе се однесуваше на недостаток на образование за оваа тема. Мојот сопруг, всушност, работи на полето на медицината и така има посилно разбирање за потенцијалните идните способности за складирање на матични клетки од папочната врвца, но сепак имаше многу прашања во врска со услугата.

Имавме бројни разговори со тим за грижа на корисници за банката за матични клетки Future Health, кои беа повеќе од среќни да одговорат на сите прашања и детално разговараа со нас, за да се осигураат дека имаме солидно разбирање на целосната процедура и услугата.

Зошто ја одбравте Future Health Biobank?

Ja избравме Future Health Biobank од две главни причини. Првата причина беше тоа што компанијата ми беше претходно препорачана од мојата тетка. Второ, беше поради професионалноста на тимот за грижа за корисници, ние никогаш не се чувствувавме под притисок во одлуката и ни беа дадени детални информации во врска со услугата.

Дали ќе ја препорачате Future health Biobank на вашите пријатели и семејството?

Јас дефинитивно ќе им ја препорачам Future Health Biobank на пријатели и на семејството. Без сомнение би ја препорачал услугата што ја нудат.

Ако можете да ја опишете Future Health Biobank во три збора кои би биле тие?

Многу ефикасна услуга. Причината за ова е затоа што ја повикавме акушерката во 7 часот кога првпат отидов на работа и таа пристигна до 11 часот и остана цел ден до 18 часот кога конечно се породив. Таа беше многу професионална и никогаш не се пожали дека мора да чека толку долго.